Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
Proef de lente met deze heerlijke seizoensgroente. Lekker samen met appel en geitenkaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 petit beurre brood (ongesneden)
- 75 g geraspte belegen geitenkaas
- 1 el venkelzaad
- 50 g ongezouten roomboter
- 75 g gerookt ontbijtspek
- 1 jazz-appel (of een andere friszoete appel)
- 1 bosje radijs
- 4 el traditionele olijfolie
- 1½ el witte balsamicoazijn
- 2 tl dijonmosterd
- 150 g raapstelen
Advertentie
Bereiden
- Scheur het brood in stukjes van 1 cm en meng met de geitenkaas en het venkelzaad. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep continu om. Neem de croutons uit de pan. Bak het spek in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakken. Snijd de radijs in dunne plakjes. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.
- Snijd de raapstelen grof en doe in een kom. Schep om met de dressing, appel, radijs, het spek en de croutons. Verkruimel het spek erboven.
combinatietip:
Lekker met gegrilde kipfilet of een gepocheerd ei.

Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 780 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons

- 1 petit beurre brood
- 75 g geraspte belegen geitenkaas
- 1 el venkelzaad
Scheur het brood in stukjes van 1 cm en meng met de geitenkaas en het venkelzaad.

- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep continu om.

- 75 g gerookt ontbijtspek
Neem de croutons uit de pan. Bak het spek in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

- 1 jazz-appel
- 1 bosje radijs
Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakken. Snijd de radijs in dunne plakjes.

- 4 el traditionele olijfolie
- 1½ el witte balsamicoazijn
- 2 tl dijonmosterd
Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.

- 150 g raapstelen
Snijd de raapstelen grof en doe in een kom. Schep om met de dressing, appel, radijs, het spek en de croutons. Verkruimel het spek erboven. Lekker!
combinatietip:
Lekker met gegrilde kipfilet of een gepocheerd ei.