bewaar
Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons
bewaar

Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons

Proef de lente met deze heerlijke seizoensgroente. Lekker samen met appel en geitenkaas.

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

petit beurre brood

75 g

geraspte belegen geitenkaas

1 el

venkelzaad

50 g

ongezouten roomboter

75 g

gerookt ontbijtspek

1

jazz-appel

1 bosje

radijs

4 el

traditionele olijfolie

1½ el

witte balsamicoazijn

2 tl

dijonmosterd

150 g

raapstelen

Proef de lente met deze heerlijke seizoensgroente. Lekker samen met appel en geitenkaas.

Aan de slag

1

Scheur het brood in stukjes van 1 cm en meng met de geitenkaas en het venkelzaad. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin en krokant. Schep continu om. Neem de croutons uit de pan. Bak het spek in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2

Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakken. Snijd de radijs in dunne plakjes. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper.

3

Snijd de raapstelen grof en doe in een kom. Schep om met de dressing, appel, radijs, het spek en de croutons. Verkruimel het spek erboven.

combinatietipLekker met gegrilde kipfilet of een gepocheerd ei.

Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons

Instructievideo - 02:27 min.