Stoere herfstsalade met mosselen
Deze lekkere pittige salade is de perfect voor na een stevige (strand)wandeling.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 400 ml kraanwater
- 100 g chorizo (plakjes)
- 2 jazz-appels (of een andere mildzoete appel, schoongeboend)
- 1 petit beurre brood
- 6 el traditionele olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
- 1 tl vloeibare honing
- 300 g gemengde sla
Keukenspullen
- mossel- of soeppan
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe ze in de mosselpan met 400 ml water en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig.
- Snijd ondertussen de chorizoplakjes doormidden. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Scheur het brood in kleine stukjes.
- Verhit een droge koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Giet ondertussen de mosselen af en haal de helft uit de schelp.
- Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 2 el olie aan het achtergebleven bakvet toe en bak de broodstukjes in 5 min. knapperig. Schep regelmatig om.
- Klop ondertussen een dressing van de azijn, de rest van de olie en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng in een ruime schaal de sla, chorizo, appel en het mosselvlees met de dressing. Verdeel de croutons en de rest van de mosselen in de schelp erover.

Mosselen maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.325 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Stoere herfstsalade met mosselen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stoere herfstsalade met mosselen
- 2 kg verse mosselen
Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan.
- 400 ml kraanwater
Doe ze in de mosselpan met het water en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig.
- 100 g chorizo (plakjes)
Snijd ondertussen de chorizoplakjes doormidden.
- 2 jazz-appels
Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
- 1 petit beurre brood
Scheur het brood in kleine stukjes.
Verhit een droge koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Giet ondertussen de mosselen af en haal de helft uit de schelp.
Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 2 el traditionele olijfolie
Voeg de olie aan het achtergebleven bakvet toe en bak de broodstukjes in 5 min. knapperig. Schep regelmatig om.
- 2 el rodewijnazijn
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl vloeibare honing
Klop ondertussen een dressing van de azijn, olie en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g gemengde sla
Meng in een ruime schaal de sla, chorizo, appel en het mosselvlees met de dressing.
Verdeel de croutons en de rest van de mosselen in de schelp erover.