bewaar
Tomatensalade met lamsworstjes
Tomatensalade met lamsworstjes
bewaar

Tomatensalade met lamsworstjes

Op en top zonnig: deze kleurige salade is zalig kruidig met komijn, munt en peterselie.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

petit beurre brood

3 el

olijfolie knoflook/chilipeper

360 g

snoepgroente tomatenmix

9

Tasty Tom trostomaten

8 g

verse munt

20 g

verse peterselie

3 el

AH Excellent olijfolie knoflook/chilipeper

1 tl

gemalen komijn

1 el

rodewijnazijn

270 g

lamsworstjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Op en top zonnig: deze kleurige salade is zalig kruidig met komijn, munt en peterselie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het kapje van het brood en snijd het brood in 8 sneetjes. Halveer de sneetjes. Bestrijk ze met de helft van de olie, leg ze op een rooster en bak ze in de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.

2

Halveer ondertussen de tomaten uit de tomatenmix. Houd 2 trostomaten apart en snijd de rest van de trostomaten in kwarten. Snijd de muntblaadjes in reepjes en de peterselieblaadjes grof.

3

Meng alle gesneden tomaten in een schaal met de rest van de olie, de komijn, azijn, munt en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Halveer de 2 achtergehouden trostomaten en wrijf de snijkant over de sneetjes brood.

5

Serveer de tomatensalade en worstjes met het brood.

tip

combinatietipLekker met Griekse yoghurt.

Tomatensalade met lamsworstjes

Instructievideo - 02:33 min.