bewaar
Gegrilde witte tonijn met avocadosalade
Gegrilde witte tonijn met avocadosalade
bewaar

Gegrilde witte tonijn met avocadosalade

Probeer eens witte tonijn, een stevige vis met een milde smaak die duurzaam wordt gevangen!

25 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

360 g

snoepgroente tomatenmix

2

eetrijpe avocado's

1

limoen

5 el

traditionele olijfolie

8 g

verse koriander

1

petit beurre brood

4

verse tonijnsteaks

2 el

citroenmayonaise

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • grillpan

Probeer eens witte tonijn, een stevige vis met een milde smaak die duurzaam wordt gevangen!

Aan de slag

1

Snipper de ui heel fijn en doe in een schaal. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe aan de ui. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ook in de schaal.

2

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap en 2 el olie door de groenten. Snijd de koriander grof en meng door de salade. Breng de avocadosalade op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de grillpan. Snijd het brood in 8 sneetjes en bestrijk aan beide kanten met 2 el olie. Gril het brood 3 min. Keer halverwege. Maak de grillpan schoon en zet weer op het vuur. Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de tonijnsteaks 5 min. Keer halverwege.

4

Bestrijk het brood met de mayonaise en verdeel de rucola erover. Snijd de tonijn in plakjes en verdeel over de rucola. Schep op elk sneetje brood 1 el avocadosalade en serveer de rest ernaast.

algemeenIn plaats van verse tonijn kun je ook tonijnsteaks uit de diepvries gebruiken.

Gegrilde witte tonijn met avocadosalade

Instructievideo - 03:15 min.