bewaar
Tacocones met biefstuk en avocado
Tacocones met biefstuk en avocado
bewaar

Tacocones met biefstuk en avocado

Een Mexicaans feestje: malse biefstuk in een knapperig jasje.

30 min. bereiden
5 min. oventijd
1 uur wachten
zeer pittig
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 tl

gemalen komijn

1 tl

paprikapoeder

2 el

traditionele olijfolie

250 g

biefstuk

1

rode ui

350 g

snoepgroente tomatenmix

1

jalapeñopeper

1

limoen

1

kropsla

12

mini-tacocones

1

eetrijpe avocado

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een Mexicaans feestje: malse biefstuk in een knapperig jasje.

Aan de slag

1

Meng de komijn, paprikapoeder en olie. Marineer hierin de biefstuk 1 uur, afgedekt en buiten de koelkast, zodat de biefstuk op kamertemperatuur komt.

2

Snijd ondertussen de rode ui in zo dun mogelijke ringen. Halveer de tomaatjes. Snijd de jalapeñopeper in dunne ringetjes. Pers de limoen uit. Meng de ui, tomaat, peper en het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Laat de salade tot gebruik afgedekt staan. Haal de blaadjes los van de kropsla. Was en droog ze.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C. Verhit de grillpan. Bestrooi de biefstuk met zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.

4

Verwarm de tacocones ca. 5 min. in de oven. Snijd de biefstuk in reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.

5

Vul elke tacocone achtereenvolgens met een blaadje sla, biefstukreepjes, tomatensalade en plakjes avocado. Serveer met de rest van de tomatensalade apart erbij.

Biefstuk bakken

Instructievideo - 02:37 min.