bewaar
Tacocones met garnalen en paprikasaus
Tacocones met garnalen en paprikasaus
bewaar

Tacocones met garnalen en paprikasaus

Let’s taco about it! Heerlijk fris met garnalen en extra lekker op een zomerse dag.

25 min. bereiden
8 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

gegrilde rode paprika's in pot

100 g

ovenroasted amandelen

½ tl

gemalen komijn

½ teen

knoflook

1 el

rodewijnazijn

2 el

olijfolie

400 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

1 el

traditionele olijfolie

12

mini-tacocones

35 g

veldsla

100 g

witte kaas

5 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Let’s taco about it! Heerlijk fris met garnalen en extra lekker op een zomerse dag.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paprika, amandelen, komijn, knoflook, rodewijnazijn en 2 el olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot saus.

2

Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. tot ze roze en gaar zijn. Voeg de paprikasaus toe en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak ondertussen de tacocones ca. 8 min. in de oven.

4

Neem de tacocones uit de oven. Verdeel de sla over de cones en vervolgens de garnalen met de saus. Verkruimel de witte kaas erover. Snijd de koriander grof en bestrooi de cones ermee. Serveer direct.