Pas­ta met to­maat, ven­kel & gar­na­len

Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!

(87) waardeer
italiaans hoofdgerecht Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar! 4 personen
3 87

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met tomaat, venkel & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­maat, ven­kel & gar­na­len

1
1
  • 300 g trottole
  • 2 venkelknollen
  • 2 tenen knoflook

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 tl gemalen venkelzaad

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 50 ml droge witte wijn
  • 400 g Cirio tomatenschijven
  • 125 g crème fraîche

Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen

Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig.

5
5
  • 15 g verse munt

Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.