bewaar
Pasta met tomaat, venkel & garnalen
Pasta met tomaat, venkel & garnalen
bewaar

Pasta met tomaat, venkel & garnalen

Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!

15 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

trottole

2

venkelknollen

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

gemalen venkelzaad

50 ml

droge witte wijn

400 g

Cirio tomatenschijven

125 g

crème fraîche

300 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

15 g

verse munt

Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.