Ci­troen­ri­sot­to met gar­na­len en zee­kraal

In the mood for food als je dit bordje ziet, toch?

(20) waardeer
italiaans hoofdgerecht In the mood for food als je dit bordje ziet, toch? 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Zet het vuur laag.
  2. Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem, voeg de sjalotten toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  3. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg dan weer een lepel toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn.
  4. Ontdooi de garnalen. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit tegen het einde van de kooktijd van de risotto de olie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de zeekraal toe en bak 2-3 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
  5. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Rasp de kaas. Neem de risotto van het vuur en roer het citroenrasp en-sap, de kaas en de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en schep de garnalen met de zeekraal erop. Serveer met de partjes citroen.

variatietip:

Kun je geen zeekraal vinden? Je kunt in plaats daarvan ook snijbonen gebruiken. Snijd ze in de lengte in dunne reepjes en kook ze kort.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Citroenrisotto met garnalen en zeekraal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­ri­sot­to met gar­na­len en zee­kraal

1
1
  • 1 liter water
  • 1 kippenbouillontablet

Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Zet het vuur laag.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 25 g ongezouten roomboter

Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de sjalotten toe en fruit 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 300 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en fruit al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

4
4
  • 125 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.

5
5

Voeg een soepopscheplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen.

6
6

Voeg dan weer een lepel toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 225 g rauwe en gepelde roze garnalen uit de diepvries

Ontdooi de garnalen. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit tegen het einde van de kooktijd van de risotto de olie in een koekenpan.

8
8
  • 100 g zeekraal

Voeg de knoflook toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de zeekraal toe en bak 2-3 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 1 citroen
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Rasp de kaas.

10
10
  • 25 g ongezouten roomboter

Neem de risotto van het vuur en roer het citroenrasp en-sap, de kaas en de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper.

11
11

Verdeel over de borden en schep de garnalen met de zeekraal erop. Serveer met de partjes citroen.

variatietip:

Kun je geen zeekraal vinden? Je kunt in plaats daarvan ook snijbonen gebruiken. Snijd ze in de lengte in dunne reepjes en kook ze kort.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.