Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

Met twee soorten vis maak je van een snel pastagerecht een feestje.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met twee soorten vis maak je van een snel pastagerecht een feestje. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de ontdooide zalmfilet 3 min. op middelhoog vuur. Breek met een spatel in stukken. Voeg de ontdooide garnalen en knoflook toe en wok 2-3 min. mee.
  3. Verwarm de ontdooide spinazie in een steelpan ca. 3 min. Schep de spinazie door de spaghetti. Verdeel over diepe borden. Verdeel de vis erover.

variatietip:

Vega? Vervang de zalm en garnalen door 250 g AH Biologisch kastanjechampignons. Bak de champignons 5 min. op hoog vuur en voeg de verwarmde spinazie toe. Boen ondertussen 1 citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng 1 el citroensap door de saus. Serveer de spaghetti en spinazie-champignonsaus met 100 g AH Biologisch cottage cheese en 1 el citroenrasp.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Romige spaghetti met spinazie, zalm en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

1
1
  • 300 g AH Biologisch volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 el milde olijfolie
  • 250 g diepvries zalmfilets

Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de ontdooide zalmfilet 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 225 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen

Breek met een spatel in stukken. Voeg de ontdooide garnalen en knoflook toe en wok 2-3 min. mee.

4
4
  • 900 g AH Biologisch diepvries bladspinazie à la crème

Verwarm de ontdooide spinazie in een steelpan ca. 3 min.

5
5

Schep de spinazie door de spaghetti. Verdeel over diepe borden. Verdeel de vis erover.

variatietip:

Vega? Vervang de zalm en garnalen door 250 g AH Biologisch kastanjechampignons. Bak de champignons 5 min. op hoog vuur en voeg de verwarmde spinazie toe. Boen ondertussen 1 citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng 1 el citroensap door de saus. Serveer de spaghetti en spinazie-champignonsaus met 100 g AH Biologisch cottage cheese en 1 el citroenrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.