Linzenpasta met spinazie en vegaballetjes
Linzenpasta heeft niet alleen een mooi kleurtje; het smaakt ook heel goed met spinazie en vegaballetjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 3 el milde olijfolie
- 200 g vegaballetjes
- 250 g cherrytomaten
- 450 g diepvries bladspinazie à la crème
- 200 g koelverse AH Biologisch fusilli alle lenticchie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de vegaballetjes in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig. Doe de laatste 3 min. de cherrytomaten erbij.
- Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en verwarm 5 min. roer regelmatig. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Serveer de pasta met de spinaziesaus erop. Verdeel de gepofte cherrytomaten en de vegaballetjes erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 765 kcal
- eiwit 44 g
-
koolhydraten 70 g
waarvan suikers 11 g -
vet 31 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.120 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Linzenpasta met spinazie en vegaballetjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzenpasta met spinazie en vegaballetjes
- 2 tenen knoflook
Snijd de knoflook fijn.
- 1½ el milde olijfolie
- 200 g vegaballetjes
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de vegaballetjes in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.
- 250 g cherrytomaten
Doe de laatste 3 min. de cherrytomaten erbij.
- 1½ el milde olijfolie
- 450 g diepvries bladspinazie à la crème
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en verwarm 5 min. roer regelmatig.
- 200 g koelverse AH Biologisch fusilli alle lenticchie
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
Serveer de pasta met de spinaziesaus erop. Verdeel de gepofte cherrytomaten en de vegaballetjes erover.