Lin­zen­pas­ta met spi­na­zie en ve­ga­bal­le­tjes

Linzenpasta heeft niet alleen een mooi kleurtje; het smaakt ook heel goed met spinazie en vegaballetjes.

(4) waardeer
hoofdgerecht Linzenpasta heeft niet alleen een mooi kleurtje; het smaakt ook heel goed met spinazie en vegaballetjes. 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de vegaballetjes in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig. Doe de laatste 3 min. de cherrytomaten erbij.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en verwarm 5 min. roer regelmatig. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Serveer de pasta met de spinaziesaus erop. Verdeel de gepofte cherrytomaten en de vegaballetjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Linzenpasta met spinazie en vegaballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­pas­ta met spi­na­zie en ve­ga­bal­le­tjes

1
1
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1½ el milde olijfolie
  • 200 g vegaballetjes

Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de vegaballetjes in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.

3
3
  • 250 g cherrytomaten

Doe de laatste 3 min. de cherrytomaten erbij.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie
  • 450 g diepvries bladspinazie à la crème

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en verwarm 5 min. roer regelmatig.

5
5
  • 200 g koelverse AH Biologisch fusilli alle lenticchie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.

6
6

Serveer de pasta met de spinaziesaus erop. Verdeel de gepofte cherrytomaten en de vegaballetjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.