bewaar
Pasta met paprikasaus en burrata
Pasta met paprikasaus en burrata
bewaar

Pasta met paprikasaus en burrata

Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

300 g

rode ui

2 el

traditionele olijfolie

465 g

gegrilde paprika's in pot

100 g

gerookte amandelen

150 g

burratine

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien ca. 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met wat peper en zout. De uien mogen lichtbruin kleuren en een beetje karamelliseren.

2

Laat de paprika’s uitlekken en vang 2 el van het vocht op (per 4 personen). Snijd de paprika’s grof. Voeg de paprika’s met het opgevangen vocht en ¾ van de gerookte amandelen toe aan de uien. Schep met een kopje een beetje kookvocht uit de pan met de pasta en giet ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) bij het paprikamengsel. Verwarm nog 5 min. mee.

3

Doe het uien-paprikamengsel een hoge beker en pureer tot een gladde saus. Bestrooi met versgemalen peper. Hak de rest van de amandelen grof.

4

Verdeel de pasta over een groot serveerschaal. Verdeel daar de saus, de gehakte amandelen en de burratine over.

variatietipDe burratine kun je vervangen door burrata of buffelmozzarella