bewaar
Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade
Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade
bewaar

Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade

Dit gerecht voldoet aan alle wensen voor een perfect Mexicaans gerecht: supersnel klaar, boordevol groenten en lekker pittig.

15 min. bereiden
redelijk pittig
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

365 g

kipdijfilet

4 el

burrito seasoning mix

2

eetrijpe avocado's

1

limoen

360 g

snoepgroente tomatenmix

1

kleine rode ui

15 g

verse koriander

8

gordita's

Dit heb je nodig

  • grillpan

Dit gerecht voldoet aan alle wensen voor een perfect Mexicaans gerecht: supersnel klaar, boordevol groenten en lekker pittig.

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilets in de breedte in 4 gelijke repen. Meng de kip met de kruidenmix en 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken. Pers de limoen uit en besprenkel de avocado met het sap. Halveer de tomaten.

3

Meng de avocado met de koriander, tomaten, ui en de rest van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4

Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op elke gordita een beetje salade en verdeel de kipreepjes erover. Lekker met crème fraîche.

tip

variatietipHoud je niet van koriander? Vervang deze dan door platte peterselie.

combinatietipLekker met crème fraîche.