Win­ter­sa­la­de met zalm en pas­ti­naak

Zo mooi, zou je het wel opeten?

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo mooi, zou je het wel opeten? 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de peen en pastinaak in plakken van een ½ cm. Halveer eventueel grote plakken. Kook in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar. Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en houd apart. Scheur de spinazie in kleine stukjes. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Hak de walnoten grof. Meng de peen, pastinaak, spinazie, ui en walnoot en verdeel over een platte schaal.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met een ½ el limoensap per avocado. Haal de blaadjes van de munt. Doe bij 4 personen 1 tl limoenrasp, een ½ el limoensap en de munt met de mayonaise, ⅔ van de olie, het water, peper en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.
  3. Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de zalm in 5 min. bijna gaar. Keer halverwege. Breek in stukken. Verdeel de avocado en zalm over de salade. Besprenkel met de dressing. Serveer met het brood.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Wintersalade met zalm en pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­sa­la­de met zalm en pas­ti­naak

1
1
  • 200 g winterpeen
  • 400 g pastinaak

Schil en snijd de peen en pastinaak in plakken van een ½ cm. Halveer eventueel grote plakken. Kook in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar.

2
2

Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en houd apart.

3
3
  • 100 g babyspinazie

Scheur de spinazie in kleine stukjes.

4
4
  • 1 rode ui
  • 60 g walnoten

Snijd de ui in flinterdunne ringen. Hak de walnoten grof. Meng de peen, pastinaak, spinazie, ui en walnoot en verdeel over een platte schaal.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.

6
6
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met een ½ el limoensap (per avocado).

7
7
  • 15 g munt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 1 el water

Haal de blaadjes van de munt. Doe bij 4 personen 1 tl limoenrasp, een ½ el limoensap en de munt met de mayonaise, de olie, het water, peper en eventueel zout in een hoge beker.

8
8

Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.

9
9
  • 300 g zalmfilet
  • 1 el olijfolie

Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de olie.

10
10

Verhit de grillpan en gril de zalm in 5 min. bijna gaar. Keer halverwege. Breek in stukken.

11
11
  • 1 petit beurre brood

Verdeel de avocado en zalm over de salade. Besprenkel met de dressing. Serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.