bewaar
Wintersalade met zalm en pastinaak
Wintersalade met zalm en pastinaak
bewaar

Wintersalade met zalm en pastinaak

Zo mooi, zou je het wel opeten?

25 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

winterpeen

400 g

pastinaak

100 g

babyspinazie

1

rode ui

60 g

ongebrande walnoten

1

eetrijpe avocado

1

limoen

15 g

verse munt

3 el

mayonaise

3 el

traditionele olijfolie

1 el

water

300 g

verse zalmfilet

1

diepvries petit beurre brood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Zo mooi, zou je het wel opeten?

Aan de slag

1

Schil en snijd de peen en pastinaak in plakken van een ½ cm. Halveer eventueel grote plakken. Kook in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar. Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en houd apart. Scheur de spinazie in kleine stukjes. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Hak de walnoten grof. Meng de peen, pastinaak, spinazie, ui en walnoot en verdeel over een platte schaal.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met een ½ el limoensap per avocado. Haal de blaadjes van de munt. Doe bij 4 personen 1 tl limoenrasp, een ½ el limoensap en de munt met de mayonaise, ⅔ van de olie, het water, peper en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.

3

Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de zalm in 5 min. bijna gaar. Keer halverwege. Breek in stukken. Verdeel de avocado en zalm over de salade. Besprenkel met de dressing. Serveer met het brood.