bewaar
Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel
Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel
bewaar

Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel

Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Lekker in dit veganistische gerecht met witte quinoa en walnoten.

25 min. bereiden
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

witte quinoa

60 g

ongebrande walnoten

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

100 g

verse granaatappelpitjes

4

eetrijpe avocado's

1 el

traditionele olijfolie

15 g

verse basilicum

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Lekker in dit veganistische gerecht met witte quinoa en walnoten.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken. Doe de paprika met ⅔ van de granaatappelpitjes en de walnoten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus.

2

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en halveer in de lengte. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 min. op de snijkant.

3

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft ervan met de helft van de tuinkers en de saus door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi ook de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover. Garneer met de rest van het basilicum, de rest van de tuinkers en de rest van de granaatappelpitjes.

combinatietipLekker met gegrilde verse tonijn (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Quinoa met granaatappel en avocado

Instructievideo - 02:45 min.