bewaar
Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn
Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn
bewaar

Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn

Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader!

10 min. bereiden
1waarderingen

    Ingrediënten

    2 personen

    200 g

    courgette

    200 g

    borlottibonen uit blik

    160 g

    tonijn in olijfolie

    ½

    citroen

    1

    kleine rode ui

    150 g

    Lassie voorgestoomde quinoa in stazak

    7½ g

    verse platte peterselie

    ½

    bakje tuinkers

    Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader!

    Aan de slag

    1

    Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.

    2

    Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Meng de opgevangen olie (ca. 1 el olie per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.

    3

    Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    4

    Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk. Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.

    tip

    combinatietipLekker met extra parten citroen.