Kool­hy­draat­ar­me lunch: maal­tijd­sa­la­de met quinoa, cour­get­te en to­nijn

Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader!

(0) waardeer
lunch Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader! 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Meng de opgevangen olie (ca. 1 el olie per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.
  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk. Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.

combinatietip:

Lekker met extra parten citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Ook te zien in
februari 2021

Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­hy­draat­ar­me lunch: maal­tijd­sa­la­de met quinoa, cour­get­te en to­nijn

1
1
  • 200 g courgettes
  • 200 g borlottibonen uit blik

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 kleine rode ui

Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui.

3
3

Meng de opgevangen olie (ca. 1 el per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.

4
4
  • 150 g Lassie voorgestoomde quinoa in stazak

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.

6
6
  • ½ bakje tuinkers

Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.

combinatietip:

Lekker met extra parten citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.