bewaar
Quinoa met zalm, peultjes, paprika en groene kruiden
Quinoa met zalm, peultjes, paprika en groene kruiden
bewaar

Quinoa met zalm, peultjes, paprika en groene kruiden

Een Scandinavische twist aan de zalm met verrassende kruiden en frisse groenten.

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

paprikamix

1 el

traditionele olijfolie

4

diepvries wilde zalmfilets

1 el

Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

200 g

verse peultjes

1 liter

kokend water

250 g

koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

7½ g

verse platte peterselie

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een Scandinavische twist aan de zalm met verrassende kruiden en frisse groenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de paprika’s in vieren, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de paprika 5 min. op middelhoog vuur.

2

Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de zalmkruiden. Laat in 8 min. in de oven gaar worden.

3

Verwijder de puntjes en eventuele draden van de peultjes. Doe de peultjes in een vergiet en giet er het water over. Voeg de peultjes en quinoa toe aan de paprika en laat op middelhoog vuur in 4 min. heet worden. Roer regelmatig.

4

Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng door elkaar. Haal de quinoa-paprikamix van het vuur en meng er de groene kruiden door. Serveer met de zalm.

tip

combinatietipMaak kruidenboter van de overige kruiden, wat knoflook en roomboter.