Ka­bel­jauw met ge­roos­ter­de win­ter­peen & aard­ap­pel­tjes.

Eet je vanavond alleen? Kleine tip: laat de oven al het werk doen.

(3) waardeer
scandinavisch hoofdgerecht Eet je vanavond alleen? Kleine tip: laat de oven al het werk doen. 1 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de winterpeen en snijd in dikke schuine plakken van 2 cm dik. Verdeel samen met de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak in het midden van de oven in 30 min.
  3. Dep ondertussen de vis droog. Bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie. Neem de bakplaat halverwege de baktijd uit de oven en schep de aardappelen en groente om maar niet door elkaar. Leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat, bestrooi het amandelschaafsel over de winterpeen en bak nog ca. 15 min.
  4. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Neem de bakplaat uit de oven, verdeel alles over een bord, bestrooi met de citroenrasp en serveer met een partje citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Kabeljauw met geroosterde winterpeen & aardappeltjes.

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met ge­roos­ter­de win­ter­peen & aard­ap­pel­tjes.

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g winterpenen

Schil de winterpeen en snijd in dikke schuine plakken van 2 cm dik.

3
3
  • 200 g aardappelpartjes met schil

Verdeel samen met de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • ½ el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in 30 min.

5
5
  • 130 g verse kabeljauwhaasjes
  • ½ tl Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
  • ½ el milde olijfolie

Dep ondertussen de vis droog. Bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie.

6
6

Neem de bakplaat halverwege de baktijd uit de oven en schep de aardappelen en groente om maar niet door elkaar.

7
7
  • 10 g amandelschaafsel

Leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat, bestrooi het amandelschaafsel over de winterpeen en bak nog ca. 15 min.

8
8
  • ¼ citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil.

9
9

Neem de bakplaat uit de oven, verdeel alles over een bord, bestrooi met de citroenrasp en serveer met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.