bewaar
Gegrilde varkensribeye met gebakken aardappeltjes
Gegrilde varkensribeye met gebakken aardappeltjes
bewaar

Gegrilde varkensribeye met gebakken aardappeltjes

Venkel en varken zijn een gouden duo en dat proef je.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

50 g

knoflookboter

400 g

aardappelpartjes met schil

1 tl

venkelzaad

300 g

varkensribeye

1 el

milde olijfolie

250 g

kastanjechampignons

1

venkelknol

75 g

veldsla

45 g

remia salata dressing

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • keukenpapier

Venkel en varken zijn een gouden duo en dat proef je.

Aan de slag

1

Verhit 2/3 van de knoflookboter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met het venkelzaad en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de ribeyes rondom met de olie, bestrooi met peper en zout en gril in 8 min. gaar. Keer halverwege.

3

Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de rest van de knoflookboter in een andere koekenpan en bak de champignons met peper 5 min. op middelhoog vuur.

4

Was de venkelknol, snijd de onderkant eraf, halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Verdeel de veldsla en venkel over een platte schaal en besprenkel met de dressing. Serveer de aardappeltjes en ribeyes erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.