Kalkoensaltimbocca met aardappeltjes
Zondags chic op een doordeweekse dag.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kalkoenschnitzels (AH puur&eerlijk scharrelvlees)
- 8 stuks verse salieblaadjes
- 4 plakken parmaham
- 4 el traditionele olijfolie
- 600 g aardappelpartjes met schil (koelvers)
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 600 g verse spinazie (gewassen)
- 40 g Grana Padano pittig kaasschaafsel (bakje)
Advertentie
Bereiden
- Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met ham en druk aan. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak het vlees (saltimbocca) in 10 min. gaar. Keer halverwege.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
- Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet al omscheppend in delen in 3 min. slinken.
- Schep de spinazie in een schaal en bestrooi met de kaas. Serveer met de saltimbocca en rozemarijnaardappeltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 620 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Kalkoensaltimbocca met aardappeltjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kalkoensaltimbocca met aardappeltjes
- 4 kalkoenschnitzels
- 8 stuks verse salieblaadjes
- 4 plakken parmaham
Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de ham en druk aan.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees (saltimbocca) in 10 min. gaar. Keer halverwege.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan.
- 600 g aardappelpartjes met schil
- 2 tl gedroogde rozemarijn
Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- 600 g verse spinazie
Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet al omscheppend in delen in 3 min. slinken.
- 40 g Grana Padano pittig kaasschaafsel
Schep de spinazie in een schaal en bestrooi met de kaas. Serveer met de saltimbocca en rozemarijnaardappeltjes.