Kalkoensaltimbocca
Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met parmaham.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kalkoenschnitzels
- 8 verse salieblaadjes
- 4 plakken parmaham
- 4 el zonnebloemolie
- 250 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
Advertentie
Bereiden
- Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de parmaham en druk goed aan. Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit. Leg het vlees er op de hamkant in en bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
- Giet het bakvet over in 1 koekenpan en schenk de marsala erbij. Roer de aanbaksels los. Laat de marsala op hoog vuur tot de helft inkoken. Leg de saltimbocca op een schaal en serveer met de saus.
variatietip:
Eten er kinderen mee? Vervang de marsala door 250 ml alcoholvrije chardonnay en 1 tl suiker.
combinatietip:
Lekker met verse tuinbonen.

Kalkoensaltimbocca
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 340 mg
Ook te zien in
Kalkoensaltimbocca
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kalkoensaltimbocca

- 4 kalkoenschnitzels
- 8 verse salieblaadjes
- 4 plakken parmaham
Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de parmaham en druk goed aan.

- 4 el zonnebloemolie
Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit. Leg het vlees er op de hamkant in en bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 4 min.

Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

- 250 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
Giet het bakvet over in 1 koekenpan en schenk de marsala erbij. Roer de aanbaksels los. Laat de marsala op hoog vuur tot de helft inkoken.

Leg de saltimbocca op een schaal en serveer met de saus. Lekker!
variatietip:
Eten er kinderen mee? Vervang de marsala door 250 ml alcoholvrije chardonnay en 1 tl suiker.
combinatietip:
Lekker met verse tuinbonen.