bewaar
Saltimbocca
Saltimbocca
bewaar

Saltimbocca

Kalfslapjes omwikkeld met ham en gebakken in Italiaanse wijn. Niet voor niks een Italiaanse klassieker.

50 min. bereiden
20 min. oventijd
274waarderingen

Ingrediënten

8 personen

8 plakken

parmaham

24 blaadjes

verse salie

8

ongepaneerde kalfsschnitzels

50 g

ongezouten roomboter

250 ml

Marsala zoete Italiaanse dessertwijn

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Kalfslapjes omwikkeld met ham en gebakken in Italiaanse wijn. Niet voor niks een Italiaanse klassieker.

Aan de slag

1

Leg de plakken parmaham op een werkblad en verdeel de blaadjes salie erover. Leg op elke plak ham een kalfsschnitzel en rol samen met de ham op. Zet vast met een cocktailprikker.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes op middelhoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en blus af met de helft van de Marsala. Stoof de saltimbocca 10-12 min. op laag vuur met een deksel op de pan. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

3

Schenk de rest van de Marsala in de koekenpan en laat op hoog vuur 5-7 inkoken tot het de dikte van saus heeft. Zet het vuur uit en roer er met een houten lepel de rest van de koude boter in blokjes door. Serveer de saus bij of over de rolletjes.

tip

variatietipLiever geen kalfsvlees? Neem dan kipfilets. Pas daarvoor wel de tijden aan: bak de kipfilets 2-3 min. rondom aan, laat ze 10-15 min stoven op een laag vuur met de deksel op de pan en warm ze in 10-15 min. weer op in een oven van 175 °C.