bewaar
Zabaglione met frambozen
Zabaglione met frambozen
bewaar

Zabaglione met frambozen

Wedden dat deze op gaat?

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

6

middelgrote eieren

100 g

rietsuiker

50 ml

Marsala zoete Italiaanse dessertwijn

150 g

verse frambozen

Wedden dat deze op gaat?

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren, doe de eidooiers in een vuurvaste kom die precies in een pan past. Het eiwit wordt niet gebruikt.

2

Klop de eidooiers met de rietsuiker, citroenrasp en marsala in de vuurvaste kom 5 min. met een mixer.

3

Breng een grote pan met een laag water aan de kook. Houd het water tegen de kook aan en plaats de kom op de pan. Klop het mengsel 5 min. tot een warme, luchtige vla. Als de crème bindt, ongeveer bij 73 ºC, is hij warm genoeg.

4

Verdeel de frambozen over 4 diepe borden en schenk de zabaglione erover. Serveer direct. Lekker!

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

algemeenPers de overgebleven citroen uit en meng het sap met 1 liter water. Serveer in een kan met ijsklontjes voor een zomerse dorstlesser.

Zabaglione met frambozen

Instructievideo - 01:05 min.