Ricottapudding

300 kcal

40 min. bereiden, 40 min. oventijd, 30 min. wachten

3.1/5

(74)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 22 cm)

  • mixer

  • bakpapier


2013 nr. 08 - Reis door Italië

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.

  3. Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.

  4. Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.

  • Bakvormen bekleden

    Instructievideo - 02:06 min.

Wat vond je van dit recept?

Ricottapudding

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig