bewaar
Ricottapudding
Ricottapudding
bewaar

Ricottapudding

40 min. bereiden
40 min. oventijd
30 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

8 personen

25 ml

Marsala zoete Italiaanse dessertwijn

100 g

krenten

80 g

pijnboompitten

2 g

boter om in te vetten

1

citroen

4

middelgrote eieren

100 g

kristalsuiker

500 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 22 cm)

  • mixer

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.

3

Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.

4

Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.

tip

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.