bewaar
Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
bewaar

Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini

Italiaans toetje voor op de tuintafel: met zomers fruit, heerlijke room én knapperige koekjes

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gemengd fruit (bijv. frambozen, bramen, aardbeien en rode bessen)

1

citroen

1 tl

fijne kristalsuiker

3

middelgrote eieren

3 el

fijne kristalsuiker

4 el

Marsala zoete Italiaanse dessertwijn

Italiaans toetje voor op de tuintafel: met zomers fruit, heerlijke room én knapperige koekjes

Aan de slag

1

Doe het fruit in een schaal en snijd grote aardbeien doormidden. Pers de citroen uit en schep de helft van het sap samen met 1 tl suiker rustig door het fruit. Zet de schaal apart.

2

Splits de eieren en houd de dooiers apart (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop voor de zabaglione in een vuurvaste kom de eidooiers, 3 el suiker en de marsala door elkaar tot een schuimige massa. Zet de kom op een pan met een laagje net niet kokend water. Klop het mengsel 5-6 min. tot het luchtig en schuimig is en in volume ongeveer verdrievoudigd is. Neem de pan van het vuur.

3

Verdeel het fruitmengsel over vier borden en schep de zabaglione erover. Snijd de cantuccini in stukjes, strooi over de saus en serveer het gerecht.

tip

algemeenBron: Bill's Italian Basics, Bill Granger.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.