Eenpersoons tiramisukopjes
bewaar
bewaar

Eenpersoons tiramisukopjes

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Hang een kom in de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Draai het vuur laag en klop in de kom met de mixer de eierdooiers met de suiker en het vanillemerg tot een dikke crème en laat 'm afkoelen.

Roer de mascarpone los met 3 el espresso (per 4 personen) en meng dit luchtig met de dooiercrème. Verdeel de tiramisu over kopjes.

Roer in een diep bord de marsala door de rest van de espresso. Breek de lange vingers doormidden, doop de helften een voor een in de espresso en steek ze nonchalant in de kopjes. Stuif er met een speciaal strooibusje of een zeef vlak voor het serveren wat cacaopoeder erover.

dieettipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eenpersoons tiramisukopjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig