bewaar
Venkelrisotto met gehakte tijmworstjes
Venkelrisotto met gehakte tijmworstjes
bewaar

Venkelrisotto met gehakte tijmworstjes

Deze risotto is perfect voor in de zomer.

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

2 personen

750 ml

water

1

kippenbouillontablet

1

verse venkelknol

1

prei

20 g

ongezouten roomboter

150 g

risottorijst

200 g

varkensbraadworst

1 el

traditionele olijfolie

1 tl

gedroogde tijm

30 g

Regato 40+ kaas

Deze risotto is perfect voor in de zomer.

Aan de slag

1

Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm.

2

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de venkel en de witte preiringen toe en fruit 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

3

Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees en gedroogde tijm 5 min. op hoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de laatste minuut de groene preiringen toe.

4

Roer de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel het worstvlees met de groene preiringen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

variatietipHet is ook lekker om witte wijn toe te voegen aan de risotto. vervang dan 50 ml bouillon door 50 ml witte wijn.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.