Truffelrisotto

Truffelrisotto: deze risotto met de smaak van truffel is pure verwennerij.

540 kcal

30 min. bereiden

licht pittig

3.9/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

maart 2025 - maart 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de fond en het water in een steelpan op laag vuur. 

  2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Snijd ondertussen de champignons zo fijn mogelijk, voeg toe en bak 2 min. mee.

  3. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn.

  4. Haal de risotto van het vuur en roer 3/4e van de geraspte kaas, de boter, tapenade en truffelolie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden, bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de kaas erbij.

  • serveertipLekker met krokant gebakken paddenstoelen als topping.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Truffelrisotto

Truffelrisotto: deze risotto met de smaak van truffel is pure verwennerij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig