Verwarm de fond en het water in een steelpan op laag vuur.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Snijd ondertussen de champignons zo fijn mogelijk, voeg toe en bak 2 min. mee.
Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn.
Haal de risotto van het vuur en roer 3/4e van de geraspte kaas, de boter, tapenade en truffelolie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden, bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de kaas erbij.
Truffelrisotto
Truffelrisotto: deze risotto met de smaak van truffel is pure verwennerij.
- serveertipLekker met krokant gebakken paddenstoelen als topping.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Truffelrisotto
Truffelrisotto: deze risotto met de smaak van truffel is pure verwennerij.

4 personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de fond en het water in een steelpan op laag vuur.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Snijd ondertussen de champignons zo fijn mogelijk, voeg toe en bak 2 min. mee.
Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn.
Haal de risotto van het vuur en roer 3/4e van de geraspte kaas, de boter, tapenade en truffelolie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden, bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de kaas erbij.
serveertip:Lekker met krokant gebakken paddenstoelen als topping.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 ml paddenstoelenfond in pot
600 ml water
2 stuks sjalotten
3 tenen knoflook
1 el olijfolie mild
300 g risottorijst
125 g kastanjechampignons
125 ml droge witte wijn
100 g Parmezaanse kaas
5 g platte peterselie
30 g ongezouten roomboter
2 el truffel-paddenstoelentapenade
1 el truffelolie