Quinoa met groen­ten en to­nijn

Een lekker lichte maaltijd boordevol mediterrane smaken.

(83) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Een lekker lichte maaltijd boordevol mediterrane smaken. 4 personen
3 83

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd hetvruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el van de olie op. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op. Meng de quinoa, paprika, ui, tuinerwten, tonijn, opgevangen olie, kappertjes en het opgevangen vocht en schep door elkaar.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Quinoa met groenten en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met groen­ten en to­nijn

1
1
  • 500 g Zonnatura quinoa met tomaat & olijf

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 rode puntpaprika's

Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika('s), halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

3
3
  • 1 rode ui
  • 200 g diepvries tuinerwten

Snijd de rode ui in dunne partjes. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af.

4
4
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 100 g kappertjes

Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el van de olie op. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op.

5
5

Meng de quinoa, paprika, ui, tuinerwten, tonijn, opgevangen olie, kappertjes en het opgevangen vocht en schep door elkaar.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.