Quinoasalade met sojabonen, pompoen en zalm van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een voedzame, kleurrijke salade met quinoa, zalm en zachte groenten. Perfect voor kinderen en ook lekker voor het hele gezin!
410 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
450 gram diepvries biologische pompoenstukjes
diepvries biologische pompoenstukjes
1 biologische komkommer
biologische komkommer
500 gram biologische quinoa
biologische quinoa
225 gram diepvries edamamebonen
diepvries edamamebonen
500 gram diepvries wilde zalmfilets
diepvries wilde zalmfilets
8 eetlepel biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
4 eetlepel plantaardige soja gurt ongezoet
plantaardige soja gurt ongezoet
2 theelepel verse dille
verse dille
75 gram veldsla grootverpakking
veldsla grootverpakking
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Kook of stoom de pompoenstukjes beetgaar.
Was de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Breng water aan de kook en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de edamame boontjes erbij. Giet af en laat iets afkoelen. Bij de maaltijd voor jonge kinderen: Plet de edamame boontjes grof met een vork of pureestamper.
Strooi peper over de zalmfilets. Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm in ±5 minuten aan beide kanten gaar.
Roer voor de dressing de rest van de olijfolie, plantaardige soja gurt, peper en dille door elkaar tot een egale dressing.
Meng in een grote kom de quinoa, veldsla, edamame boontjes, pompoen en komkommer. Leg de zalmfilets bovenop en sprenkel de dressing erover.
- variatietipMaak voor je baby (8+ maanden) een hapje van pompoen, edamame boontjes en courgette met een paar druppels olijfolie.
- variatietipVoeg voor volwassenen chilivlokken toe voor extra pit in de dressing. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept komt uit het Kookboek Groente voor kids van Iris Vernooij en is een groot succes bij de kinderen van Kindergarden.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Quinoasalade met sojabonen, pompoen en zalm van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een voedzame, kleurrijke salade met quinoa, zalm en zachte groenten. Perfect voor kinderen en ook lekker voor het hele gezin!

10 personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook of stoom de pompoenstukjes beetgaar.
Was de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Breng water aan de kook en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de edamame boontjes erbij. Giet af en laat iets afkoelen. Bij de maaltijd voor jonge kinderen: Plet de edamame boontjes grof met een vork of pureestamper.
Strooi peper over de zalmfilets. Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm in ±5 minuten aan beide kanten gaar.
Roer voor de dressing de rest van de olijfolie, plantaardige soja gurt, peper en dille door elkaar tot een egale dressing.
Meng in een grote kom de quinoa, veldsla, edamame boontjes, pompoen en komkommer. Leg de zalmfilets bovenop en sprenkel de dressing erover.
variatietip:Maak voor je baby (8+ maanden) een hapje van pompoen, edamame boontjes en courgette met een paar druppels olijfolie.
variatietip:Voeg voor volwassenen chilivlokken toe voor extra pit in de dressing. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept komt uit het Kookboek Groente voor kids van Iris Vernooij en is een groot succes bij de kinderen van Kindergarden.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
450 g diepvries biologische pompoenstukjes
1 biologische komkommer
500 g biologische quinoa
225 g diepvries edamamebonen
500 g diepvries wilde zalmfilets
8 el biologische olijfolie extra vierge
4 el plantaardige soja gurt ongezoet
2 tl verse dille
75 g veldsla grootverpakking




