Quinoasalade met sojabonen, pompoen en zalm van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een voedzame, kleurrijke salade met quinoa, zalm en zachte groenten. Perfect voor kinderen en ook lekker voor het hele gezin!

410 kcal

30 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 450 gram diepvries biologische pompoenstukjes

    diepvries biologische pompoenstukjes

  • 1 biologische komkommer

    biologische komkommer

  • 500 gram biologische quinoa

    biologische quinoa

  • 225 gram diepvries edamamebonen

    diepvries edamamebonen

  • 500 gram diepvries wilde zalmfilets

    diepvries wilde zalmfilets

  • 8 eetlepel biologische olijfolie extra vierge

    biologische olijfolie extra vierge

  • 4 eetlepel plantaardige soja gurt ongezoet

    plantaardige soja gurt ongezoet

  • 2 theelepel verse dille

    verse dille

  • 75 gram veldsla grootverpakking

    veldsla grootverpakking

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Kook of stoom de pompoenstukjes beetgaar.

  2. Was de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Breng water aan de kook en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de edamame boontjes erbij. Giet af en laat iets afkoelen. Bij de maaltijd voor jonge kinderen: Plet de edamame boontjes grof met een vork of pureestamper.

  3. Strooi peper over de zalmfilets. Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm in ±5 minuten aan beide kanten gaar.

  4. Roer voor de dressing de rest van de olijfolie, plantaardige soja gurt, peper en dille door elkaar tot een egale dressing.

  5. Meng in een grote kom de quinoa, veldsla, edamame boontjes, pompoen en komkommer. Leg de zalmfilets bovenop en sprenkel de dressing erover.

  • variatietipMaak voor je baby (8+ maanden) een hapje van pompoen, edamame boontjes en courgette met een paar druppels olijfolie.
  • variatietipVoeg voor volwassenen chilivlokken toe voor extra pit in de dressing. Voeg eventueel zout naar wens toe.
  • algemeenDit recept komt uit het Kookboek Groente voor kids van Iris Vernooij en is een groot succes bij de kinderen van Kindergarden.
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Quinoasalade met sojabonen, pompoen en zalm van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een voedzame, kleurrijke salade met quinoa, zalm en zachte groenten. Perfect voor kinderen en ook lekker voor het hele gezin!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig