Maaltijdsalade
Maaltijdsalade

Maaltijdsalade

Een goedgevulde maaltijdsalade is licht, maar toch voedzaam. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en hem zo helemaal aanpassen aan ieders smaak én aan het seizoen. Eventueel wat knapperig brood erbij, en klaar!

Hoe maak je een goed gevulde maaltijdsalade?

Hoe maak je een goed gevulde maaltijdsalade?

Ingrediënten

4 personen

300 g

driekleurenquinoa

2

eetrijpe mango's

150 g

gerookte kipfilet

400 g

broccolirijst

3 el

traditionele olijfolie

2 el

azijn

125 g

verse geitenkaas naturel 45+

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 1 cm.
  2. Schep de broccolirijst door de gekookte quinoa. Breng op smaak met versgemalen peper, zout, olijfolie en azijn. Schep de blokjes mango en kip door de quinoa-broccolirijst en verkruimel de geitenkaas erover.
Hoe maak je een vullende maaltijdsalade?

Hoe maak je een vullende maaltijdsalade?

Een vullende maaltijdsalade maak je door de groenten in de salade aan te vullen met koolhydraat- en eiwitbronnen. Maak bijvoorbeeld een rijstsalade met kip, een pastasalade met makreel, een quinoasalade met geitenkaas of een couscoussalade met gegrilde groenten en witte kaas. Maar ook noedels, aardappelen en peulvruchten zijn lekkere aanvullingen. Maak je salade af met knapperig gebakken noten of pitten en natuurlijk een goede saladedressing.

Is een maaltijdsalade gezond?

Afhankelijk van de ingrediënten kan een maaltijdsalade gezond zijn, zeker als je ervoor zorgt dat de basis bestaat uit voornamelijk groenten aangevuld met peulvruchten en/of volkoren granen. Vermijd kant-en-klare dressings, omdat die vaak toegevoegde suikers bevatten. En wees voorzichtig met het toevoegen van kaas, want die bevat vaak veel verzadigd vet en zout.

Is een maaltijdsalade gezond?
Wat zijn lekkere maaltijdsalades voor in de zomer en winter?

Wat zijn lekkere maaltijdsalades voor in de zomer en winter?

Wie kiest voor seizoensproducten, eet altijd een maaltijdsalade die past bij het seizoen. Zo smaakt een salade van tomaten in de zomer fantastisch, en kun je in de winter bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een bietensalade.