Tonijnsalade
Tonijnsalade

Tonijnsalade

Sla een slaatje uit je tonijn en maak er tonijnsalade van. Of je er nu broodbeleg van maakt, of een complete hoofdmaaltijd: je kunt er alle kanten mee op.

Tonijnsalade maken: zo doe je dat

Tonijnsalade maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

200 g

farfalle

2

witte scharreleieren

2

trostomaten

1

jazz-appel

1

rode ui

2

zongedroogde tomaten

160 g

tonijnstukken in water

2 el

kappertjes

240 g

zwarte olijven in plakjes

7.5 g

verse peterselie

4 el

mayonaise met yoghurt

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  2. Snijd de tomaten en appel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
  3. Meng de pasta in een grote schaal eerst met de mayonaise en dan met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel het ei en de tomatenblokjes erover en garneer met de peterselie.
Tonijnsalade maken: hoe doe je dat?

Tonijnsalade maken: hoe doe je dat?

Om een smeuïge tonijnsalade te maken voor op brood, giet je tonijn uit blik af. Vervolgens meng je de tonijn met de rest van de ingrediënten. Om er een hoofdgerecht van te maken, meng je de tonijn met de ingrediënten voor een maaltijdsalade of leg je het er in stukken bovenop.

Hoe varieer je met tonijnsalade?

Met tonijnsalade kun je naar eigen smaak variëren. In principe kun je er alles in doen wat je lekker vindt. Voor de versie op brood of toast voeg je meestal kleine ingrediënten (zoals tomaat, olijven of kappertjes), smaakmakers (zoals mayonaise of cottage cheese) en verse kruiden toe. Voor een hoofdgerecht kun je variëren met verschillende soorten sla, groente, ingrediënten met koolhydraten (zoals pasta, aardappel of rijst), dressings en toppings.

Hoe varieer je met tonijnsalade?
Is tonijnsalade gezond?

Is tonijnsalade gezond?

Tonijn valt binnen de Schijf van Vijf. Het bevat weinig vet en veel eiwitten. Tonijnsalade is dus in de basis een gezonde keuze. Let wel op wat je toevoegt aan de tonijnsalade. Laat mayonaise in verband met het vetgehalte achterwege en kies voor een meer healthy optie, zoals magere yoghurt, cottage cheese of magere kwark.