Goedgevulde pastasalade tonijn
In de winter gaat er misschien niets boven een warm pastagerecht, maar in de zomer worden we héél blij van een salade.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g farfalle
- 2 middelgrote eieren
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 jazz-appel
- 2 pomodori secchi
- 160 g tonijnstukken in water
- 2 el kappertjes
- 240 g zwarte olijven in plakjes
- 7½ g verse peterselie
- 4 el mayonaise met yoghurt
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de ui in halve ringen. Snijd de appel in blokjes en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
- Meng de pasta met de mayonaise en vervolgens met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de tomatenblokjes en ei erover en garneer met de peterselie.
Tip:
Geenzinomindekeuken te staan? We hebben deze pastasalade ook vers voor u bereid. Deze salade vind je in het koelvak in de supermarkt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 720 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Goedgevulde pastasalade tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Goedgevulde pastasalade tonijn
- 200 g farfalle
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
- 2 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 jazz-appel
- 2 pomodori secchi
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de ui in halve ringen. Snijd de appel in blokjes en de zongedroogde tomaten zeer fijn.
- 160 g tonijnstukken in water
- 2 el kappertjes
- 240 g zwarte olijven in plakjes
- 7½ g verse peterselie
Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
- 4 el mayonaise met yoghurt
Meng de pasta met de mayonaise en vervolgens met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven.
Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de tomatenblokjes en ei erover en garneer met de peterselie.