bewaar
Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen
Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen
bewaar

Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen

30 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

300 g

verse sperziebonen

1

rode ui

370 g

tonijnstukken in water

30 g

verse peterselie

75 g

zwarte olijven in plakjes

6 el

halfvolle slasaus

75 g

rucola

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 min. knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.

2

Snijd de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng de aardappelen met de ui, tonijn, olijven, slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rucola over borden en schep de aardappelsalade erop.

bereidingstipDeze salade kun je al de avond of ochtend tevoren maken. Schep de salade pas op het laatst op de rucola, zodat de blaadjes lekker knapperig blijven.

serveertipVoor kinderen: Serveer de tonijn, ui en olijven apart en stel de salade aan tafel samen.