Zo­mer­se sa­la­de met ei & pan­cet­ta

Vanavond een picknick op de planning? Neem deze goedgevulde salade mee!

(28) waardeer
hoofdgerecht Vanavond een picknick op de planning? Neem deze goedgevulde salade mee! 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook de krieltjes samen met de eieren in water met zout 8 min. Giet af en verdeel de krieltjes over een schaal. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  3. Snipper ondertussen de uien. Fruit de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd de peterselie fijn. Meng met de mayonaise en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Meng de krieltjes, ui, kappertjes, olijven en andijvie met de dressing in een schaal. Verdeel het ei erover en verkruimel de pancetta erboven.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.870 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Zomerse salade met ei & pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se sa­la­de met ei & pan­cet­ta

1
1
  • 1 kg krieltjes
  • 4 middelgrote eieren

Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook de krieltjes samen met de eieren in water met zout 8 min.

2
2

Giet af en verdeel de krieltjes over een schaal. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.

3
3
  • 80 g pancetta

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege.

4
4

Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

5
5
  • 2 rode uien

Snipper ondertussen de uien. Fruit de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 20 g verse platte peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 3 el milde yoghurt

Snijd de peterselie fijn. Meng met de mayonaise en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 100 g kappertjes
  • 240 g zwarte olijven in plakjes
  • 500 g koelverse gesneden andijvie

Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Meng de krieltjes, ui, kappertjes, olijven en andijvie met de dressing in een schaal.

8
8

Verdeel het ei erover en verkruimel de pancetta erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.