bewaar
Zomerse salade niçoise
Zomerse salade niçoise
bewaar

Zomerse salade niçoise

20 min. bereiden
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

krieltjes

600 g

verse sperziebonen

320 g

tonijn en dressing zongedroogde tomaten

120 g

zwarte olijven zonder pit

3 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

1

rode ui

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af, spoel af met koud stromend water en meng met de krieltjes.

2

Voeg de tonijn met dressing, olijven en olie toe en schep voorzichtig om. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd in parten. Snijd de ui in ringen. Verdeel de eieren en ui over de salade.