bewaar
Pastasalade met tonijn
Pastasalade met tonijn
bewaar

Pastasalade met tonijn

In de winter gaat er misschien niets boven een warm pastagerecht, maar in de zomer worden we héél blij van een salade.

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

farfalle

2

witte scharreleieren

2

trostomaten

1

jazz-appel

1

rode ui

2

zongedroogde tomaten

160 g

tonijnstukken in water

2 el

kappertjes

240 g

zwarte olijven in plakjes

7½ g

verse peterselie

4 el

mayonaise met yoghurt

In de winter gaat er misschien niets boven een warm pastagerecht, maar in de zomer worden we héél blij van een salade.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

2

Snijd de tomaten en appel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

3

Meng de pasta in een grote schaal eerst met de mayonaise en dan met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel het ei en de tomatenblokjes erover en garneer met de peterselie.

vegatipVervang de tonijn door 2 extra gekookte eieren (per 4 personen).