Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

In de winter gaat er misschien niets boven een warm pastagerecht, maar in de zomer worden we héél blij van een salade.

(4) waardeer
lunch In de winter gaat er misschien niets boven een warm pastagerecht, maar in de zomer worden we héél blij van een salade. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de ui in halve ringen. Snijd de appel in blokjes en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
  3. Meng de pasta met de mayonaise en vervolgens met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de tomatenblokjes en ei erover en garneer met de peterselie.

Tip:

Geenzinomindekeuken te staan? We hebben deze pastasalade ook vers voor u bereid. Deze salade vind je in het koelvak in de supermarkt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 19-20

Pastasalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

1
1
  • 200 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

2
2
  • 2 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3
3
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 jazz-appel
  • 2 pomodori secchi

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de ui in halve ringen. Snijd de appel in blokjes en de zongedroogde tomaten zeer fijn.

4
4
  • 160 g tonijnstukken in water
  • 2 el kappertjes
  • 240 g zwarte olijven in plakjes
  • 7½ g verse peterselie

Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 4 el mayonaise met yoghurt

Meng de pasta met de mayonaise en vervolgens met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven.

6
6

Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de tomatenblokjes en ei erover en garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.