bewaar
Pastasalade met tonijn en radijs
Pastasalade met tonijn en radijs
bewaar

Pastasalade met tonijn en radijs

30 min. bereiden
20 min. wachten
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

penne

300 g

broccoli

555 g

tonijnstukken in olijfolie

2 el

citroensap

100 ml

volle yoghurt

1

rode ui

1 bosje

radijs

3 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • blender

Aan de slag

1

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim water in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Pureer de inhoud van ⅓ van een blikje tonijn met olie met het citroensap en de yoghurt. Breng de dressing op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Laat de rest van de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Giet de pasta af, meng direct in een schaal met de dressing. Snipper de ui heel fijn en de radijs in plakjes. Schep de broccoliroosjes en de ui om met ¾ van de tonijn, van de radijs en van de kappertjes. Laat minstens 20 min. afkoelen. Breng de salade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Garneer met de rest van de tonijn, radijs en de kappertjes.