Rijstsalade met tonijn en olijven

argentijns
bijgerecht
4 personen
3
52
Advertentie
Ingrediënten
- 200 g pandanrijst
- 1 aubergine (in plakken van 1 cm dik)
- 2 el olijfolie
- 1 pot geroosterde gele paprika's ((465 g), uitgelekt)
- 1 citroen (schoongeboend)
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 blikje tonijn op olijfolie ((160 g), uitgelekt)
- 100 g groene olijven zonder pit (potje 240 g)
- 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
Keukenspullen
- barbecue of grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 30 min. afkoelen.
- Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan. Besprenkel de aubergine met de olijfolie en rooster de plakken 4 min. Keer regelmatig. Doe de aubergine in een grote schaal. Snijd de paprika's in repen. Schep om met de aubergine.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap samen met de extra vierge olijfolie toe aan de groenten. Meng ook de rijst erdoor. Schep de tonijn, olijven en het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Groenten grillen en roosteren
instructievideo
- 00:50 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 45 g
- vet 23 g