Ge­gril­de wa­ter­me­loen­sa­la­de met fe­ta en olij­ven

Door de licht rokerige smaak van de barbecue combineert gegrilde watermeloen goed met zoet fruit.

(1) waardeer
bijgerecht Door de licht rokerige smaak van de barbecue combineert gegrilde watermeloen goed met zoet fruit. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten. Snijd de schil eraf. Halveer en snijd elke helft in 6 parten. Verhit de grillpan op hoog vuur en smeer in met ⅕ van de olie. Gril de plakken watermeloen in delen 5 min. Keer halverwege. Smeer tussendoor de grillpan opnieuw in met ⅕ van de olie. Laat de meloen afkoelen.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur 5 min. Laat iets afkoelen op een bord en hak grof. Verkruimel de witte kaas. Laat de olijven uitlekken en snijd grof. Pers de citroen uit. Laat de paprika uitlekken en scheur het vruchtvlees in reepjes.
  3. Haal de blaadjes van de kropjes sla, was en droog ze. Verdeel de slablaadjes, afgekoelde watermeloen en paprika over een grote platte schaal. Meng het citroensap met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de hazelnoten, witte kaas en olijven, schenk de dressing erover en schep om. Breng eventueel extra op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 21 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde watermeloensalade met feta en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de wa­ter­me­loen­sa­la­de met fe­ta en olij­ven

1
1
  • 1 watermeloen

Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten. Snijd de schil eraf. Halveer en snijd elke helft in 6 parten.

2
2
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verhit de grillpan op hoog vuur en smeer in met de olie. Gril de plakken watermeloen in delen 5 min. Keer halverwege.

3
3
  • 1 el extra vierge olijfolie

Smeer tussendoor de grillpan opnieuw in met de olie. Laat de meloen afkoelen.

4
4
  • 75 g ongebrande hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur 5 min. Laat iets afkoelen op een bord en hak grof.

5
5
  • 100 g witte kaas
  • 100 g Kalamata-olijven
  • ½ citroen

Verkruimel de witte kaas. Laat de olijven uitlekken en snijd grof. Pers de citroen uit.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de paprika uitlekken en scheur het vruchtvlees in reepjes.

7
7
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal de blaadjes van de kropjes sla, was en droog ze. Verdeel de slablaadjes, afgekoelde watermeloen en paprika over een grote platte schaal.

8
8
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng het citroensap met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

9
9

Bestrooi met de hazelnoten, witte kaas en olijven, schenk de dressing erover en schep om. Breng eventueel extra op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.