bewaar
Gegrilde watermeloensalade met feta en olijven
Gegrilde watermeloensalade met feta en olijven
bewaar

Gegrilde watermeloensalade met feta en olijven

Door de licht rokerige smaak van de barbecue combineert gegrilde watermeloen goed met zoet fruit.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

watermeloen

5 el

extra vierge olijfolie

75 g

ongebrande hazelnoten

100 g

witte kaas

100 g

Kalamata-olijven

½

citroen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

2 kropjes

babyromainesla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Door de licht rokerige smaak van de barbecue combineert gegrilde watermeloen goed met zoet fruit.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten. Snijd de schil eraf. Halveer en snijd elke helft in 6 parten. Verhit de grillpan op hoog vuur en smeer in met ⅕ van de olie. Gril de plakken watermeloen in delen 5 min. Keer halverwege. Smeer tussendoor de grillpan opnieuw in met ⅕ van de olie. Laat de meloen afkoelen.

2

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur 5 min. Laat iets afkoelen op een bord en hak grof. Verkruimel de witte kaas. Laat de olijven uitlekken en snijd grof. Pers de citroen uit. Laat de paprika uitlekken en scheur het vruchtvlees in reepjes.

3

Haal de blaadjes van de kropjes sla, was en droog ze. Verdeel de slablaadjes, afgekoelde watermeloen en paprika over een grote platte schaal. Meng het citroensap met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de hazelnoten, witte kaas en olijven, schenk de dressing erover en schep om. Breng eventueel extra op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.