bewaar
Watermeloensalade met tonijn en feta
Watermeloensalade met tonijn en feta
bewaar

Watermeloensalade met tonijn en feta

Watermeloen en feta, wat een duo! Een heerlijke salade voor een zomerse dag.

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

2

kleine rode uien

6 el

rodewijnazijn

320 g

tonijnmoot in olijfolie

200 g

feta

15 g

verse basilicum

800 g

watermeloenstukjes

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

4

afbakciabattina's

Watermeloen en feta, wat een duo! Een heerlijke salade voor een zomerse dag.

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de ui in halve ringen. Doe de komkommer en ui met de azijn in een kom en laat staan tot gebruik.

2

Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon op.

3

Snijd de feta in blokjes en scheur de blaadjes van het basilicum grof. Halveer de watermeloenstukjes.

4

Schep de komkommer, ui, azijn, tonijn, opgevangen olie, feta, het basilicum, de watermeloen en olijven voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ciabattina's in plakken en serveer erbij.