bewaar
Bonensalade met tonijn en amandelen
Bonensalade met tonijn en amandelen
bewaar

Bonensalade met tonijn en amandelen

25 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

amandelen

1

rode uien

1

sinaasappel

4 el

olijfolie extra vierge

1 blik

groene kidneybonen

400 g

snijbonen

3 blikjes

tonijn op olijfolie

4 el

mayonaise

1 bakje

basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.

2

Marineer de ui 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.

3

Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.

4

Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.