bewaar
Bonensalade met tonijn en amandelen
Bonensalade met tonijn en amandelen
bewaar

Bonensalade met tonijn en amandelen

25 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

amandelen

1

rode uien

1

sinaasappel

4 el

olijfolie extra vierge

1 blik

groene kidneybonen

400 g

snijbonen

3 blikjes

tonijn op olijfolie

4 el

mayonaise

1 bakje

basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.

2

Marineer de ui 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.

3

Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.

4

Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonensalade met tonijn en amandelen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig