bewaar
Lauwwarme bonensalade met tonijn
Lauwwarme bonensalade met tonijn
bewaar

Lauwwarme bonensalade met tonijn

15 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

sperziebonen

5 eetlepels

olijfolie

1 zak

gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn

2 blikjes

tonijn op olijfolie

2 eetlepels

witte-wijnazijn

2 eetlepels

bieslook

50 g

semi-zongedroogde tomaten

1 blik

reuzenbonen

Aan de slag

Kook de sperziebonen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van 1 blikje tonijn af in een saladekom. Klop de azijn en 2 eetlepels olijfolie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout en schep er 1 eetlepel bieslook door, samen met de stukjes tomaat en de reuzenbonen. Laat het overgebleven blikje tonijn uitlekken. Giet de sperziebonen af en schep ze met de aardappelpartjes door de salade. Verdeel de salade over 4 diepe borden en leg de tonijn erop. Strooi de bieslook erover.

tip

algemeenBestrooi met 2 el kappertjes, voor een extra fris-zuur en kleurig accent.