bewaar
Citroenkip met aardappelpartjes
Citroenkip met aardappelpartjes
bewaar

Citroenkip met aardappelpartjes

25 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn

1 zak

paprikamix

5 eetlepels

olijfolie

½

citroen

400 g

kipfilet

4 el

bloem

20 g

boter

200 ml

kippenbouillon

Aan de slag

Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in parten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika's in stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paprika 15 minuten op middelhoog vuur. Schil met een dunschiller 2 schilletjes van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kipfilet in plakken van 1 cm dik. Wentel ze door de bloem en breng op smaak met peper. Verhit 3 eetlepels olie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip en de citroenschilletjes 2 minuten, keer de kip halverwege. De kip mag niet te bruin worden. Voeg het citroensap en de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat de kip op heel laag vuur in 10 minuten gaar worden. Verwijder de citroenschil. Voeg naar smaak peper en zout en eventueel meer citroensap toe. Serveer met de aardappelpartjes en de paprika.

tip

algemeenDoe zoals in Toscane: bak een gedroogd chilipepertje mee met de kip om het gerecht iets pittiger te maken (voor het serveren verwijderen!).