bewaar
Mediterraan stokje met kaas
Mediterraan stokje met kaas
bewaar

Mediterraan stokje met kaas

15 min. bereiden
10 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn

400 g

hamlappen

2 el

olijfolie

3

uien

1 blikje

tomatenpuree

2 tl

gedroogde oregano

1

komkommer

½ pakje

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid de ribbelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Rijg ondertussen het vlees aan de 8 satéstokjes en bestrooi de spiesjes met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spiesjes 4 min. Neem uit de pan.

3

Fruit in hetzelfde bakvet de uiringen 6 min. tot ze lichtbruin zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg 150 ml water, de oregano en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook.

4

Draai het vuur laag. Leg de spiesjes tussen de uien en stoof het vlees met de deksel op de pan in 10 min. gaar.

5

Leg de spiesjes op 4 borden. Serveer met de ribbelpartjes en de komkommer. Verkruimel de kaas erover. Lekker met gekookt witlof.