bewaar
Tonijnsalade met aardappel en sperziebonen
Tonijnsalade met aardappel en sperziebonen
bewaar

Tonijnsalade met aardappel en sperziebonen

20 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

iets kruimige aardappelen

500 g

verse sperziebonen

370 g

tonijnstukken in olie

150 g

mais in blik

2 el

mayonaise

1 el

citroensap

2 el

verse peterselie

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en snijd in vieren. Kook de aardappelen in weinig water met zout in circa 15 min. gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel even af onder de koude kraan.

2

Giet ondertussen de tonijn en de mais af. Maak de vis los met een vork. Schep de mayonaise en het citroensap door de tonijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de maïs en de sperziebonen door de warme aardappelen. Verdeel de tonijn over de salade en bestrooi met de peterselie en breng op smaak met peper.

tip

variatietipKindertip: Houden de kinderen niet van vis? Maak de borden dan apart op en vervang de tonijn door hamblokjes.