Aardappel-tonijnsalade met asperges
Salade niçoise, maar dan nét even anders.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g krieltjes
- 3 middelgrote eieren
- 1 rode ui
- 350 g verse groene asperges
- 200 g fijne diepvries tuinerwten
- 160 g tonijn & dressing voor de salade: zongedroogde tomaten
- 2 takjes verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet de krieltjes af en verdeel ze over een schaal. Pel ondertussen de eieren en snijd ze in partjes. Snipper de ui.
- Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook de asperges en tuinerwten in water met zout in 4 min. beetgaar.
- Giet de asperges en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water. Meng de lauwwarme krieltjes, asperges en erwten met de ui en tonijn & dressing. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de blaadjes basilicum met het ei over de salade.

Aardappel-tonijnsalade met asperges
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 240 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Aardappel-tonijnsalade met asperges
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-tonijnsalade met asperges

- 500 g krieltjes
- 3 middelgrote eieren
Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard.

- 1 rode ui
Giet de krieltjes af en verdeel ze over een schaal. Pel ondertussen de eieren en snijd ze in partjes. Snipper de ui.

- 350 g verse groene asperges
- 200 g fijne diepvries tuinerwten
Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook de asperges en tuinerwten in water met zout in 4 min. beetgaar.

- 160 g tonijn & dressing voor de salade: zongedroogde tomaten
Giet de asperges en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water. Meng de lauwwarme krieltjes, asperges en erwten met de ui en tonijn & dressing.

- 2 takjes verse basilicum
Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de blaadjes basilicum met het ei over de salade. Lekker!