bewaar
Aardappel-tonijnsalade met asperges
Aardappel-tonijnsalade met asperges
bewaar

Aardappel-tonijnsalade met asperges

Salade niçoise, maar dan nét even anders.

15 min. bereiden
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

3

middelgrote eieren

1

rode ui

350 g

verse groene asperge

200 g

fijne diepvries tuinerwten

160 g

tonijn & dressing voor de salade: zongedroogde tomaten

2 takjes

verse basilicum

Salade niçoise, maar dan nét even anders.

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet de krieltjes af en verdeel ze over een schaal. Pel ondertussen de eieren en snijd ze in partjes. Snipper de ui.

2

Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook de asperges en tuinerwten in water met zout in 4 min. beetgaar.

3

Giet de asperges en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water. Meng de lauwwarme krieltjes, asperges en erwten met de ui en tonijn & dressing. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de blaadjes basilicum met het ei over de salade.

Aardappel-tonijnsalade met asperges

Instructievideo - 02:13 min.