bewaar
Frisse pastasalade met tonijndressing
Frisse pastasalade met tonijndressing
bewaar

Frisse pastasalade met tonijndressing

Niets zo zomers als pastasalade. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en vers basilicum.

15 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

300 g

verse sperziebonen

300 g

broccoli

2 el

pijnboompitten

2

sjalotten

320 g

tonijn en dressing zongedroogde tomaten

8 g

verse basilicum

Niets zo zomers als pastasalade. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en vers basilicum.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.

2

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.

bereidingstipDe pasta en groenten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook de pijnboompitten kun je van tevoren roosteren, deze blijven in een gesloten bakje 5 dagen goed. Voeg de tonijn vlak voor het serveren toe.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.