Ravioli
Ravioli

Ravioli

Ravioli zijn net kleine cadeautjes: de verrassing zit ’m in de vulling. Een lekkere saus en/of kaas maakt de deegkussentjes helemaal af.

Ravioli met pastasaus maken

Ravioli met pastasaus maken

  1. Snijd de courgette in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgetteblokjes 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak 2 min. mee. Voeg de saus toe en verwarm 5 min. Roer af en toe.
  2. Kook ondertussen de ravioli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over diepe borden en schep de saus erover.
Wat is ravioli?

Wat is ravioli?

Ravioli is een Italiaanse pasta gemaakt van twee plakjes deeg waartussen een vulling zit. De randen rondom de vulling worden bestreken met eiwit of water en vervolgens dichtgedrukt. Het pastadeeg wordt soms gekleurd met bijvoorbeeld spinazie of tomaat, wat de ravioli een groene of oranje kleur geeft. In de vulling kan vlees zitten, maar ook kaas en/of groente.

Hoe maak je ravioli?

Om zelf ravioli te maken, maak je een deeg van tarwebloem, eieren en zout, dat je in vershoudfolie minstens een halfuur laat rusten in de koelkast. Vervolgens maak je een stevige, niet al te natte pastavulling, die je in ‘bergjes’ met behulp van twee lepels op een vel uitgerold pastadeeg schept. Laat steeds ongeveer 4 cm. ruimte tussen de bergjes. Bestrijk de pasta rondom de vulling met een beetje eiwit of water. Leg een tweede vel pastadeeg over het vel met de vulling. Duw de pastavellen rondom de vulling goed op elkaar. Steek de ravioli uit in de gewenste vorm met een ravioli- of koekjes-uitsteker. Kook de ravioli in porties in 3 tot 4 minuten beetgaar.

Hoe maak je ravioli?
Ravioli-vulling: hoe varieer je?

Ravioli-vulling: hoe varieer je?

Met ravioli-vullingen kun je naar eigen smaak variëren. In principe kun je er alles in doen wat je lekker vindt. Met name vlees, kaas en/of groenten zijn een aanrader. Wat dacht je van een vulling van artisjok met pangrattato, of braadworst met ricotta? Ook restjes zijn erg geschikt om te verwerken als vulling. Zorg ervoor dat je de vulling altijd voorgegaard in de ravioli doet.

Ravioli: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Gekookte ravioli kun je eenmaal afgekoeld 2 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook: in de vriezer is ravioli 3 maanden houdbaar. Ontdooi ravioli door het een dag voor gebruik uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Maak er een saus bij en warm de ontdooide pasta samen met de saus op in een pan.

Ravioli: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?