Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

Lekker Italiaans eten kan ook snel. De ravioli is 2-in-1: pasta en vlees.

(12) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lekker Italiaans eten kan ook snel. De ravioli is 2-in-1: pasta en vlees. 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper fijn. Was de courgettes en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 3 min. Voeg de pomodorini toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg als het water kookt de ravioli en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas en pijnboompitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 35 2017 , Allerhande Box Week 14 2018

Bolognese ravioli met cherrytomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgette

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper fijn. Was de courgettes en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 3 min.

3
3
  • 425 ml Pomodorini di Collina tomaten in blik

Voeg de pomodorini toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 500 g verse ravioli bolognese

Voeg als het water kookt de ravioli en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 90 g Parmigiano Reggiano
  • 50 g slaverrijker geroosterde pijnboompitten

Giet de pasta af en verdeel over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas en pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.