bewaar
Spaghetti bolognese met Parmaham
Spaghetti bolognese met Parmaham
bewaar

Spaghetti bolognese met Parmaham

Zó veel heerlijke Italiaanse smaken op één bord zie je niet vaak.

30 min. bereiden
1 uur wachten
234waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

75 g

parmaham

30 g

ongezouten roomboter

1

ui

1 teen

knoflook

50 ml

volle rode wijn

400 g

gepelde tomaten in blik

300 g

spaghetti

15 g

verse basilicum

50 g

Parmigiano Reggiano

Zó veel heerlijke Italiaanse smaken op één bord zie je niet vaak.

Aan de slag

1

Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.

2

Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.

3

Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.

tip

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.