Spaghetti bolognese met Parmaham
Zó veel heerlijke Italiaanse smaken op één bord zie je niet vaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 75 g parmaham (pakje 75 g)
- 30 g ongezouten roomboter
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 ml volle rode wijn
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 300 g spaghetti
- 15 g verse basilicum
- 50 g Parmigiano Reggiano
Advertentie
Bereiden
- Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.
- Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.
- Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.

Spaghetti koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spaghetti bolognese met Parmaham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti bolognese met Parmaham
- 150 g winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.
- 75 g parmaham
- 30 g ongezouten roomboter
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
- 1 ui
- 1 teen knoflook
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.
- 50 ml volle rode wijn
- 400 g gepelde tomaten in blik
Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g spaghetti
- 15 g verse basilicum
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.
- 50 g Parmigiano Reggiano
Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.